Ingkar

Hidayatul Afzam | 6/06/2013 01:38:00 PM | 3Comments |
 
Trust Allah.

"Dan siapakah yang lebih zalim daripada orang yang telah diperingatkan dengan ayat-ayat Tuhannya kemudian dia berpaling darinya? Sungguh Kami akan memberikan balasan kepada orang-orang yang berdosa." [As-Sajadah:22]
Cuba paham ayat ni dengan mata hati. Jangan gambarkan ayat ni untuk orang kafir, bayangkan kita yang digambarkan dalam ayat ni.
Automatic aku teringat, Allah suruh kita jangan mendekati zina, tapi kita dekat jugak. Tak ke kita dah tergolong dalam ayat yang disebutkan Allah ni? Allah! Bukan Allah suruh jangan dekat dengan zina je, Allah suruh kita jauhi semua larangan and memang la kita ikut tapi kita ni bukan syumul mesti ada silap somewhere. Mesti kita ada langgar larangan Allah, takut tak sempat bertaubat je. Allah dah gambarkan azab Neraka tu pedih. Setitik air menggelegak dalam Neraka, boleh menghancurkan satu bumi ni. Astagfirullah tak tertanggung.
Memang best kalau Allah gambarkan kita dalam golongan yang baik-baik dalam Al-Quran, tapi ni? tak. Malu dengan diri sendiri. Kata ummat Islam, tapi ada kita pernah hayati ayat-ayat Al-Quran? pernah cuba sehabis mungkin untuk menjauhi larangan Allah? Astagfirullah. Tunduk malu
 
ORIGINAL HIDAYATUL AFZAM®
 █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║ 
Verified Official by Blogspot

Click Like and Receive all updates via Facebook.

Tutorial By | JiwarOsak

 
This Territory was created by Princess_1405. Credits →