Tertunduk Malu.

Hidayatul Afzam | 8/03/2013 02:08:00 PM | 0Comments |
 Hari ni merupakan puasa yg ke25 bagi umat islam.
Ada 5 hari je lagi kita akan berpuasa. Ya Allah, sekejap sangat masa berlalu. Semoga kita semua diberkati sepanjang bulan ramadan ni dan dipanjangkan umur untuk bertemu lagi dengan ramadan pada tahun akan datang. InsyaAllah.
 
Rasulullah SAW dan para sahabat menangis kerana Ramadhan sudah ke penghujungnya. Betapa mereka menghargai Ramadhan yang datang :')
Sepanjang hari duk mengadap Laman muka buku tu, sampaikan kerja sekolah pun tak buat lagi ni. Hadoii, trial dah nak dekat tapi masih tak sedar diri. Hissh, apa nak jadi la dengan aku. :3
Tengah aku mengelike semua status yg ada kat newsfeed tu, aku terpandang 2 post yang sangat-sangat membuatkan aku tersentap.
Pertama:

Kedua: 
 
 
 
Memang dah ramai pun yang baca pasal ni tapi tak tahu berapa ramai yang merenungkannya.
Tak rasa malu ke kalau orang bukan islam boleh pakai tudung, tapi kita orang Islam freehair macam tu je. Hurmm.. Tertunduk malu.........
Semua dah besar belaka, dah pandai fikir yang mana baik yang mana buruk.
Semoga mereka berdua mendapat hidayah untuk masuk islam, dan semoga kita semua sebagai umat islam mendapat hidayat untuk terus berada di jalan yang benar. Aaamiiiin -


 

ORIGINAL HIDAYATUL AFZAM®
 █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║ 
Verified Official by Blogspot

No comments:

Click Like and Receive all updates via Facebook.

Tutorial By | JiwarOsak

 
This Territory was created by Princess_1405. Credits →