Sebab orang tak singgah Blog & Komen Entry kita

Hidayatul Afzam | 5/29/2013 10:13:00 AM | 17Comments |
Selamat datang semua ke blog aku yang  tak berapa nak lawa ni.
Hari ni kita akan berbincang tentang sebab dan akibat sesuatu kejadian itu berlaku. Hee :D
Sila rujuk tajuk perbincangan kita di atas, *mak aiih, panjangya tajuk Sila fikirkan idea-idea yang akan kita curahkan di akhir perbincangan nanti. *skema bebenor ayat aku..huhu

Sebab Apa Orang Tak Suka Singgah Blog kita??
  •     Entry Kureng

Alahai sayang..betapa kurindu padamu..Ku harap percintaan kita akan kekal buat selama-lamanya. Love you my hubby a.k.a uchuk. :P
Hurmmm..luahan perasaan yang ntah apa-apa akan membuatkan orang yang membacanya meluat dan bosan. Ni kes entry yang kurang menarik dan tak de kena mengena dengan orang lain.

  •   Loading………………………………………………………….50%-(Baru 10 minit)

Mak aiih. Lambatnya loading. Kadang tu sampai 5 minit. Haa.. Mesti korang mengeluh kan tunggu blog aku sampai habis loading.. Cepat ngaku! Hehe. Memang la kan kita sebagai manusia nak semuanya ada. Tapi widget yang terlalu banyak dan padat akan membuatkan blog kita Nampak serabut sekaligus melambatkan loading.. Dulu blog aku banyak jugak widget tu, lepas kena tegur, terus mencuba nak ringankan loading blog aku ni. *Tapi blog still Nampak serabut =.=’

  •    Pemilihan font

Saya rasa saya sangat comel la hari ni.
Semestinya korag faham lagi kana apa yang ditulis tu. Sesetengah blog tu ada jugak yang guna font yang berbelit-belit menyebabkan aku pun pening daa nak baca kau punya entry. Font yang lebih baik , korang guna Verdana , or Arial ;) Jangan lah guna font yang bermacam bagai. haha. Pening kepala ooo . Tambah2 kalau tulisan tuh kecik amat ! Wow . Boleh jadi juling semua yang baca entry korang tuh . hehe ;)

  •   Penulisan

Aye rase aye nak maqan r. –awq uat ap ue?. –
Hello awak dan awak. Betapa sengalnya ayat kome. Tak payah la guna ayat “SMS” bagai. Kita kan belajar bahasa melayu. So, aplikasikan je lah ayat macam tu. Kalau nak tulis sikit-sikit tak apa la. Ni dari atas sampai bawah guna ayat sengal…..*tak tahu nak kata pe.

  •  Klik Enter Before Masuk

Tak payah la nak buat mende ni. Agak melambatkan jugak la (“;)

  • IKLAN

Haa..yang ni aku paling tension. Ada 1 blog tu aku jenguk, ak aiih. Banyaknya dia punya iklan kat tepi tu. Kadang tu nak tulis pesanan kat shoutbox tu agak mengganggu. Maybe aku je la yang rasa ianya menyerabutkan. Hehe


Sebab orang tak komen entry kita?
  •      Comment. (Full page/Embedded below post)

Bagi aku la. Bagus buat popup window for comment. Kalau korang buat Pop-up Window , baru lah orang ramai akan komen entry korang tuh . Sebab "cepat" dan "pantas" . hehe.

  •   Word Verification

Apa tu 'word verification'?
Alah, yang kita kena isi kod perkataan tu, before submit tu. Please. Hentikan semua tu. Aku yang rajin nak komen-mengomen ni pun terasa MALAS plak nak komen sebab ianya melambatkan kerja aku la. Korang tak payah lah nak uji orang lain dengan benda alah tuh ok ?


Ada penambahan untuk entry kali ni? Mintak maaf kalau aku ada buat korang rasa tersinggung ye. Kalau ada yang nak komen tentang blog aku, silakan. Teguran korang amat diperlukan :')

ORIGINAL HIDAYATUL AFZAM® 
█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║ 
Verified Official by Blogspot

17 comments:

Apih El Nino said...

Wah tips yang bagus ni :)

syahirah said...

tips yg bagus. nice sharing

Hamir Rahman said...

word verification tak boleh belah haha.

anyway bw

Farah Waheda Wahid said...

memang ada kebenarannya...

NIzzati Samat said...

Awww nice tips. Ok izzati akan ubah apa yg spoil kat blog nun. Bhagian comment tu je mgkin izzati ada ter-set word verify , so izzati kena godek godek ni . ehhheh Thanks again :)

NinaAz said...

Tips y menarik. Hihiui. Nina paling tak suka law ada word verification tuh

Nabeel Fikree said...

Semuanya betul belaka :) hehe

zakirasli .. said...

Assalamualaikum, saya follow sini. Bagus tips ni :)

Kucing Hitam said...

font tu biasa la tp yg paling serius klo main celup2 entri pantang der
http://www.kucinghitam.net/

FyzaaLaa said...

Nice tips . Eh ehh blog kamu takda laa loading lama sangat . ^^ Tapi yang pasal word verification tuu Fyza sutuju 200% , kekadang tu dah rajin gilee nie nak komen tapi ade mende tuu . Huhh !
Mehh komen blog fyza pulak :)

S.K.A said...

nice sharing..btol sgt 2..

Mysara Ab Rahman said...

sume tu sgt tepat! sbb bila bw ni kte nk cpt n mudah..mai klu loading ntah brape lama mmg ttup terus..klu font xssuai plak, kte yg sakit mata nk baca..sptutnya blogger ni kne la ikut keselesaan pmbaca jgk

Isya said...

dah check. rasenye blog saya tak macam ni. tapi nape orang taknak komen gak,eh? malas ke? hehe

Nor Aznida Abu said...

memang tahan sabar ar kalo mcm tu jadinya,,btw pengisian berguna,lagi2 blogger baru mcm sy ni kan >_<

NUR SABRINA FIRZANAH said...

betul betul betul hehe

fiza saiza said...

tips yang bagus.. :)

al- lavendari said...

Setuju ..

Click Like and Receive all updates via Facebook.

Tutorial By | JiwarOsak

 
This Territory was created by Princess_1405. Credits →