Hidayah perlu dicari.

Hidayatul Afzam | 2/28/2013 08:52:00 PM | 6Comments |
“Jangan tertipu dengan tudung labuhku kerana itu bukan pengukur iman seseorang. Jangan tertipu dengan tudung labuhku, aku hanyalah seorang MUSLIMAH YANG MASIH LAGI DALAM PROSES MENCARI KEMILAU CAHAYA ISLAM SEBENAR, BERUSAHA MENJADI MUSLIMAH SOLEHAH, tapi BUKAN bermaksud aku adalah MANUSIA SEMPURNA. Tapi dengan tudung labuhku, aku berusaha mencari REDHA ALLAH SWT…”
Ramai antara kita yang menunggu hidayah untuk berubah..
"Tunggulah dulu, belum sampai seru aku nak berubah!"

Sedarilah wahai semua, 

Hidayah tak datang bergolek kepada kita.

Hidayah itu perlu DICARI bukan DITUNGGU.

seperti juga orang malas melakukan ibadah kepada Allah.

Bertudunglah kamu walaupun terpaksa.

Bila kita dah selalu dengan keadaan bertudung, rasa ikhlas akan lahir dalam diri kita, right?

You can't wait for it to come to you.
HIDAYAH (guidance) is the one waiting for you.

 sama juga kalau kita nak berjaya dalam sesuatu pekerjaan.

kita kenalah berusaha, bukan menunggu kejayaan itu datang sendiri.

Tanpa usaha, mana mungkin kita berjaya kan?

Berapa kali kita sebut, baca dan ulang dalam Surah Al-Fatihah. 

(ٱهْدِنَا ٱلصِّرَ ٰط ٱلْمُسْتَقِيمَ - Tunjukilah kami jalan yang LURUS)

Berapa ramai yang betul-betul faham dan bersungguh bila membacanya.

Ini peringatan untuk diri aku juga!



#tepuk dada, tanya iman :) 
ORIGINAL HIDAYATUL AFZAM®
 █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Verified Official by Blogspot

6 comments:

Razil Tahir said...

selalunya bab nie mesti orang relatekan dengan pemakaian tudung..
walhal dalam apa saja pun, memang this thing involve tak kisahlah clubbing ker, seluar pendek ker, seks bebas ker, semua sekali..

astaghafirullah... T,T

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Apa yg paling penting adalah doa yg berterusan...di samping kita mencari hidayah...Insya Allah akan tunjukkan kebenarannya...nice entry!

Nurul Farahizzati said...

robbana la tuzigh kulu bana ba'daiz hadai tana wahablana minladunka rahmah innaka anta wahab..

♥ Miss Hearty ♥ said...

nice entri dear :)

Nadia Dscarnia said...

Betul tu. Nak berubah bukan macam petik jari. Kena sentiasa berusaha dan niat apa yang kita lakukan dalam hidup ni ialah untuk mencari keredhaan Allah. Istiqamah. Sehari selembar benang, lama-lama jadi kain.

syada said...

Muhasabah diri baca entri ni :')

Click Like and Receive all updates via Facebook.

Tutorial By | JiwarOsak

 
This Territory was created by Princess_1405. Credits →