Jangan buat saya jatuh hati pada awak

Hidayatul Afzam | 2/09/2013 07:00:00 AM | 12Comments |
 . Percaya atau tidak , ini realitinya 

“Tell the believing men to lower their gaze and be modest. That is purer for them. Allah is Aware of what they do. And tell the believing women to lower their gaze and be modest.” (An-Nur: 30-31)
Allah dah bagi peringatan supaya kita menjaga perhubungan yang berlainan jenis . Tapi kita yang susah nak faham *termasuk DIA ni* .

Ada yang cakap bercinta itu makruh . Ada yang bercakap bercinta itu harus . Jadi kita manusia yang cetek ilmu ni pun sesuka hati sahaja bercouple tanpa mengetahui hukumnya . Baiklah , sebenarnya hukum bercinta ni adalah BERDOSA . Why ? Baca bawah ni
Bercinta sebelum berkahwin dan bercouple adalah menghampiri zina. Ia adalah perbuatan yang dilarang dalam Islam dan hukumnya adalah "HARAM "
 # DO THE BEST FOR ISLAM . NO RABA-2 , NO KAPLE-2 , NO SENTUH-2 ! ISLAM IS THE BEST OF THE BEST .
Aku bukan lah insan sebaik kalian. Aku termasuk golongan yang sedang bercouple. Oh Tuhan, tolong la aku. Hapuskan rasa cintaku. Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia :')
APA PENDAPAT KORANG PULA??
via : DR CINTA
ORIGINAL HIDAYATUL AFZAM®
 █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Verified Official by Blogspot

12 comments:

Aireyn Ashra ツ said...

nak kapel maybe boleh tapi jaga batas mcm kat ats awk ckp tuw . huhu tetapi lelaki kdg2 lepas dh bwt semua tu dia ckp anggap kwn je . hmm sakitnyee hatii! huhu

Lia Irdelia said...

susah bila ckp psl benda neh..
setia hujung nyawa... utk yg halal saja..
ehehhe...

Sophia Hanyz.. said...

yup btl tu..
http://queen-sophia.blogspot.com/

Izzat Eshak said...

Bercinta selepas kahwin lebih menarik dan best diorang kata =)

Farah Waheda Wahid said...

love this entri dear... ^_^

kopi pasta said...

kejarlah percintaan slps kahwin. itu lg indah dan diredhai..

akmar othman said...

Assalamualaikum . Hye ! Btw,nice blog,nice entry :) kalau ade mase singgah lah blog ni http://youngwomensoul.blogspot.com . Hehe. Juz started blogging.

akmar othman said...

Assalamualaikum . Hye ,nice blog+nice entry =) kalau ade mase singgah lah http://youngwomensoul.blogspot.com/ juz started blogging nih.hehe.

Ku TaufiQ said...

sye dh follow.nnt follow lh tau
http://kutaufiq.blogspot.com

Cik Pensil said...

no komen :#

benci pasal ni . kah2

Nurlyla said...

yg pnting x mrncang dating sblum nikah :)

Cik Atynn said...

comel entry nie..suka2 :)

Click Like and Receive all updates via Facebook.

Tutorial By | JiwarOsak

 
This Territory was created by Princess_1405. Credits →